GENER, 2020

Després de la cavalcada de Reis a Sant Quirze de Safaja a on hem donat la benvinguda als tres Reis Màgics de l'Orient en el poble. Rebuda amb la llum dels fanalets, la música i el caliu dels amics i veïns tornem cap al centre amb un regalet a sota el braç.

 

Arribem amb ganes de buscar el repòs perquè els Reis puguin fer la seva feina. Per altra banda, estem nerviosos i el cap no para de donar voltes i fa nervis saber que entraran els Reis al nostra centre. Què ens deixaran? Entraran a la meva habitació?... quins nervis!!

 

I arriba el matí del dia 6 de gener, el dia dels Reis, mirem per la finestra des del passadís de les habitacions i sorpresa veiem els Reis que encara no han marxat amb la llum del dia i ells mateixos ens entreguen els regals i podem estar amb ells una estona.  

 

 Montse

 


 

NOVEMBRE, 2019

 

El dia 25  de novembre de 2019 es va fer la primera cursa El Puig!! El Puig és el Pic de la muntanya on es situa Puig d’Olena.

 

La cursa la vam organitzar l’Isaac i l’Álex. Vam començar la sortida i el nen més petit que participava de 7 anys va caure. Estava cansat i li costava seguir la cursa. Els altres nens que corrien van anar a buscar-lo, ja que havia quedant endarrere. Van seguir la cursa amb ell. Tot i que els més avançats no el van sentir i quan van arribar a la meta el que havia quedat primer va deixar el seu lloc en el nen petit perquè es va esforçar molt.

 

Arribats a la meta els nens van pujar al pòdium. Van tenir el seu premi de guanyadors i es va finalitzar la cursa amb les primeres foscors del dia.

                                                                                                                                                                                                                                                                          Isaac i l’Álex 

 


 

MAIG, 2019

 

"No pretenc parlar de trastorns ni de psicopatologies, sinó de maneres de fer i comportaments". Ho escriu la psicòloga Agnès Brossa al seu llibre Em dic Joan i crec que soc dolent (Eumo Editorial). És a partir de casos concrets que parla d'infants amb problemes de conducta, d’aprenentatge o d’hàbits. Amb un objectiu clar: donar eines a famílies i educadors perquè ajudin els petits i allunyar-nos de les etiquetes, a superar les dificultats, a créixer i ser feliços. 

 

L’autora anima mares, pares i mestres a no ignorar les dificultats que presenten alguns infants, que no avancen adequadament en el llenguatge, que tenen por, que no saben dormir sols, que no volen separar-se dels pares... i els ofereix pautes educatives específiques per ajudar-los a madurar en tots els sentits.

Agnès Brossa és psicòloga de família amb trenta anys d’experiència. Va començar la trajectòria professional fent reeducació a infants amb problemes d’aprenentatge, després es va dedicar a l’assessorament a famílies i, més tard, va treballar en l’àmbit de la psicologia clínica infantil i d’adolescents. Actualment compagina el seu treball a l’escola amb la seva tasca dins la psicologia jurídica familiar.

 

Penjar etiquetes a la canalla és perillós perquè quan els infants són conscients que el seu comportament no és el que s’espera d’ells senten que deceben a tothom. Per aquesta senzilla raó cal que com educadors puguem treballar conjuntament amb l’infant aquests petits obstacles que per ells són gegants. El ritme maduratiu de cada infant és diferents i per tant necessiten unes ajudes i recursos diferents. Aquest llibre és recurs molt pràctic ja que exposa diferents casos que ens poden trobar dia a dia i podem fer un cop d’ull en un moment determinat per poder guiar la nostra intervenció.

 

 

 

Anna Planas

Educadora Social