PROJECTE HORT

Perquè és interessant tenir un hort?

En una societat eminentment urbana, el desarrelament i la manca de contacte amb la natura avança de forma preocupant. Tot i això, l’entorn proper del CRAE ens ajuda a mantenir un contacte permanent amb la naturalesa i afavorir  els processos de desenvolupament dels infants i adolescents que conviuen a Puig d’Olena.

Un hort pot suposar una forma de relacionar-se i fer xarxa amb la resta de nens i educadors,  aprendre de la natura i gaudir de  moments de calma per pensar. En general, un hort, és un espai privilegiat per plantejar-se preguntes, experimentar, adquirir nous coneixements, etc.

                                                                                                                                             Educador del projecte

 

Aquest any, varem començar el projecte de l’hort molt abans de l’època de plantar. Vam dividir el projecte en 4 etapes: la planificació, preparació, planter i l’art de regar i finalment la recol·lecció.

La planificació, suposa tenir clar el lloc, la mida, l’organització i distribució del planter segons l’associació de cultius, el calendari, etc.

La preparació de la terra és un moment important, ja que el passat any no ho varem fer i posteriorment el planter tenia dificultats per créixer. Aquest pas suposa remoure tota la terra i abonar-la. Durant tot l’any anem guardant l’aigua de la pluja en contenidors especials per estalviar.

El cap de setmana anem amb un grup de nens als vivers per comprar el planter que volem. Aquest any seran tomàquets, pastanagues, enciams, maduixes i dues síndries. No esperem gaire, així que per la tarda ho plantem tot. Els següents mesos fem torns per anar a regar i mantenir les males herbes a ratlla.. Normalment ho fem quan el sol marxa, sobretot en els mesos d’estiu.

La recol·lecció depèn de cada cultiu, ja que cadascun d’ells necessita el seu temps. Excepte les síndries que necessiten molta aigua i un clima especial, la resta de cultius ens han crescut molt i eren tots molt bons.

 Ens ha quedat el millor hort del mon, i l’any que bé encara ho farem millor.

 

                                                                                                                                                             Isaac i Alex