Projecte de rehabilitació del "Quarto de la Burra"

 

Durant aquest estiu i aprofitant les vacances escolars, a Puig d'Olena hem portat a terme el projecte de rehabilitació del "quarto de la burra". L'espai rep aquest nom perquè antigament estava destinat a l'habitacle d'aquest animal, tan important i característic dels entorns rurals. Actualment se'n fa ús com a magatzem i taller de reparació dels vehicles de rodes per a l'oci dels infants, com ara: les bicicletes, els skates o els patinets.

 

 

 

 

El projecte està integrat a la programació de l'estiu i neix arran de les necessitats detectades tant a l'espai, com als infants a l'hora de fer-ne ús. El projecte s'ha portat a terme conjuntament entre els infants i els educadors/es del CRAE.

 

 

 

La primera fase es va dedicar a la neteja i a la pintura, guanyant així en lluminositat i espai. Després es van construir els aparcaments de les bicicletes i unes estanteries. S'ha treballat amb materials de fusta reciclats, coma ara: palets, portes i calaixos que actualment estaven en desús.

 

 

L'activitat ha generat gran quantitat d'aprenentatges que esdevenen significatius per al procés educatiu dels infants. A banda de treballar i conèixer els diferents materials, s'ha treballat la psicomotricitat fina i s'han fomentat valors com el respecte, el compromís i la responsabilitat. L'activitat ha generat el clima adient per aprendre a compartir, cooperar i treballar en equip, aspectes que, de ben segur, els farà avançar en el procés d'autonomia personal.

 

 

 

 Òscar Garcia

 

                                                                                   Educador Social