La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

PROGRAMA 16-18 ANYS

El projecte de 16 a 18 pretén donar resposta a una necessitat creixent que té el centre tot demostrant que és viu i dinàmic. Aquesta necessitat és la de donar resposta a una població que es va fent cada cop més gran i se’ls ha de preparar o procurar donar el màxim d’eines i habilitats per quan arribi la seva majoria d’edat.

El projecte va destinat a aquells adolescents de llarga estada en el CRAE. Tot i que l’edat per canviar és de 0 a 16 anys, el centre ofereix prorrogar l’estada a aquells adolescents valorats per l’equip educatiu com a candidats i partint de l’acceptació del noi/a a continuar amb nosaltres fins a la majoria d’edat.

Entenem l’emancipació com a capacitat d’assumir la responsabilitat dels propis actes i decisions que cada un pren i el treball de l’autonomia personal de forma gradual i tenint en compte les especificitats de cada noi i noia.

Sempre es tindrà en compte les diferents possibilitats i itineraris de sortida al arribar a la majoria d’edat i per tant la seva emancipació. Aquest treball és a través de l’acompanyament en el trajecte vital, procurant respectar els diferents ritmes, necessitats i evolució.

Comptant amb el compromís del jove, el pla de treball individualitzat i les valoracions de l’equip educatiu treballem l’autonomia a partir de 6 grans eixos i els adeqüem segons necessitats i valoracions.

Aquests grans eixos són:

-Habitatge: on s’inclou tot tipus d’aspectes domèstics.

-Treball i formació: on contemplem el món laboral, la recerca de feina, etcètera o seguim donant tot el suport en l’itinerari acadèmic.

-Salut: treballant tots els aspectes mèdics, alimentaris, afectivosexuals, primers auxilis, cura de la pròpia salut, etcètera.

-Gestió econòmica: la gestió dels ingressos i les despeses, el seu control i la previsió i l’estalvi entre altres.

-Oci i lleure: la gestió del temps, les activitats i la planificació.

                                                                                                          Martí Roca

                                                                                                          Educador Social