La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

EL BULLYING ALS CRAES

 

La societat està en canvi constant, la qual exigeix que l’educació s’adapti a les característiques socials demandades en el moment actual. El problema del bullying està molt present a la realitat dels centres residencials. El bullying esdevé com un assumpte complex, davant el qual es necessita la intervenció simultània de diferents agents, pel seu abordatge positiu. La convivència, la vida quotidiana i la proximitat en la relació entre els infants i adolescents en situació de desemparament i amb mesura d’acolliment en centre residencial, constitueixen aspectes que poden esdevenir bullying. Tenint en compte aquesta consideració, és necessari que es disposi d’un projecte de prevenció.

El projecte bullying per a infants i adolescents del CRAE sorgeix arrel de la detecció de diverses conductes com: insults, burles, menypreu, amenaces, exclusió,.. cap algun dels infants, apreciant-se alhora un increment d’aquestes conductes centrades en persones concretes, perpetuades per d’altres en concret, i que es donen davant d’altres infants i adolescents que es sumen contra la víctima, fent aliança amb l’agressor. Arrel d’aquestes deteccions, ens ha portat a fer una recerca sobre el bullying amb la finalitat de tenir eines i fer un treball de prevenció.

Aquest projecte pretén prevenir conflictes, entrenant als infants en el coneixement del bullying, així com, eliminar les conductes discriminatòries que tenen origen dins del centre. Per tal de dur a terme l’assoliment d’aquests objectius, es varen organitzar unes jornades, organitzades en vuit sessions, per treballar el tema en qüestió, on tots els infants i adolescents del centre van desenvolupar una participació activa i reflexiva.

 

Gemma Aliaga

Educadora Social