La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Aprenentatge i Servei

ALIMENTACIÓ SALUDABLE I SEGURA


Al centre hem realitzat un taller sobre alimentació amb els nois i noies en etapa adolescent. El taller tenia uns objectius primordials, aprendre sobre la importància de mantenir una alimentació sana i equilibrada, conèixer les bases d’una alimentació segura i saber quins són els riscos associats als mals hàbits alimentaris. A la primera part del taller es parla sobre la piràmide dels aliments, els beneficis de menjar de manera saludable, la necessitat de fer esport i es practica fent menús variats i equilibrats. Després es presenten els riscos a què estem exposats per una alimentació inadequada (dietes màgiques, models socials extrets del món del cinema i la música, cirurgia estètica, etc.) Es plantegen jocs i activitats on desemmascarem als famosos amagats sota el fotoshop i altres pràctiques d’engany associades a la venda de productes.

Els nois i noies participen activament i se senten molt motivats pel tema. D’aquí surt la iniciativa de presentar aquest taller a un altre grup d’infants més petits. Són els mateixos adolescents els qui preparen i adapten la informació i en recerquen d’altre per preparar la sessió.

 

Finalment, realitzen l’exposició al grup d’edats compreses entre els 8 i 10 anys. Han preparat molt bé la sessió i els petits estan encantats amb el resultat. A més d’aprendre moltes coses noves de mans dels seus companys més grans, s’han treballat altres aspectes molt importants. Les persones aprenem a través d’interaccions amb altres persones o situacions. En aquest cas, la interacció que s’estableix mitjançant el diàleg està basada en la relació d’igualtat.

Els petits aprenen dels grans

Els més petits se senten estimulats per les explicacions dels més grans i els grans assoleixen un major aprenentatge intentant aconseguir estratègies per fer-se entendre pels altres. Darrere d’aquest aprenentatge interessantíssim hi ha un munt de valors treballats... esforç, cooperació, conductes de solidaritat i respecte, foment de l'autoestima, tècniques de recerca d'informació.

 

Aquesta activitat està emmarcada en el programa "Aprenentatge i Servei".

                                                                                                                                                            Lita Rodríguez

                                                                                                                                                                                                   Educadora Social