La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

PROJECTE HORT

En una societat eminentment urbana, el desarrelament i la manca de contacte amb la natura avança de forma preocupant. Tot i això, l’entorn proper del CRAE ens ajuda a mantenir un contacte permanent amb la naturalesa i afavorir els processos de desenvolupament dels infants i adolescents que conviuen a Puig d’Olena.

Un hort pot suposar una forma de relacionar-se i fer xarxa amb la resta de nens i educadors, aprendre de la natura i gaudir de moments de calma per pensar. En general, un hort, és un espai privilegiat per plantejar-se preguntes, experimentar, adquirir nous coneixements, etc.

Aquest any 2021 seguim amb el projecte de l’hort, aquesta vegada amb nous membres al grup, el Pepe i l’Iker junt amb la resta de nens del Centre.

Les tasques a l’hort no es limiten a l’època de plantació i recol·lecció, ja que portem des de ja fa uns mesos guardant l’aigua de la pluja en dipòsits i abonant el terreny amb nutrients.

El compostatge és una manera de reciclar els residus orgànics que generem al CRAE. Les pells de fruita són de gran ajuda per aconseguir nutrients per la terra on plantarem.

Cada vegada anem dominant més les tècniques i noves formes per plantar les verdures i hortalisses. Per aquest motiu, tot i que encara ens trobem en l’etapa de preparació del terreny, ens disposem a fer una plantació per associació.

La plantació per associació, consisteix en fer una plantació conjunta de diferents cultius amb l’intenció de promoure i optimitzar la captació de nutrients i millorar la productivitat.

GRUP VERMELL